Laadukkailla työvälineillä homma hoituu iloiten

Puutarhatyövälineisiin kannattaa satsata, laadukkailla välineillä on mukava tehdä töitä eikä niitä tarvitse heti olla huoltamassa.

Lapiot

Puutarhassa tarvitaan istutusten tekemiseen pistolapio. Pistolapioita on Fiskarsin malleissa normaalilla ja pidemmällä varrella. Lapio kannattaakin valita oman pituuden mukaan, sillä oikean pituinen lapio säästää selkää.

Istutuslapioita on tarjolla sekä lujia muovisia että metallisia.

Istutusalueiden kanttaukseen ihan paras lapio on kanttauslapio, sillä saat suorat linjat ilman aaltoilua. Käy katsomassa putiikilla, millainen kanttauslapio on.

Sakset

Puiden ja pensaiden oksien leikkaamisessa tarvitaan erikokoisia sakseja. Pienillä ns. sekatööreillä leikataan ohuimmat, edellisen kesän kasvut ja isommat oksat voimasakseilla. Voimasaksien koko valitaan leikattavien oksien vahvuuden mukaan. Yleensä kahden kokoisilla voimasakseilla sekatöörien lisäksi pärjää hyvin kotipuutarhassa puuvartisia kasveja leikatessa.

Ruohon leikkaamiseen on käteen sopivat ruohosakset sekä varrella olevat ruohosakset sekä yhdistelmänä ruoho- ja pensassakset. Jälkimmäisillä voit leikata myös puuvartisten kasvien edellisen vuoden kasvua, esim. pensasaitaa. Pensassakseja on myös lyhemmillä varsilla.

Sahat

Isommat oksat, joita ei sakseilla saa leikattua, sahataan. Sahojakin on eri kokoisia. Pienikokoinen retkisaha on erittäin näppärä esim. puiden ahtaissa oksakulmissa, minne ei isompaa sahaa saa mahtumaan.

Korkeita puita leikatessa tarvitaan avuksi teleskooppivarsi; Fiskarsilla on jämäkkä, jopa 4 metriin jatkuva varsi, johon voi liittää oksasahan. Samaan teleskooppivarteen voi liittää myös mm. oksien leikkaukseen saksipään sekä omenanpoimurin ja myös räystäskourunpuhdistajan.

Kuokat

Putiikin tarjonnasta löydät kotimaisia, lujatekoisia kuokkia. Härmän Taonnan kuokat, iso peltokuokka, perunakuokka, tasakärkikuokka, istutuskuokka ja paakkutaimikuokka, ovat laadukkaita ja käyttöä kestäviä tuotteita. Myös Fiskarsin käteen sopivat kuokat ovat valikoimassamme.

Raivaamiseen

Viikatteet ja raivausveitsi; kotimaiset Härmän Taonnan viikatteet ja Finnraivan raivausveitsi ovat teräviä ja kestäviä välineitä.

Haravat ja harat

Lehtien haravointiin valikoimissa on sekä metallisia että muovisia lehtiharavia.

Kivimateriaalien levittämiseen ja istutusalueiden tekemiseen löytyy useita metallisia haroja, jotka soveltuvat vaativaan työskentelyyn.

Sama varsi, eri työvälineet

Jatkovarteen käyvät; Fiskarsin eri pituisiin QuickFit -jatkovarsiin saa yhdistettyä erilaisia puutarhan työvälineitä, haravia, möyhimiä, kiveysten puhdistusvälineitä ym. Kätevää, yksi varsi + useita työvälineitä. Ja varren pituuden voit valita omaan työskentelyyn sopivan.

Apua saatavana

Ja muistathan, että Anja tulee apuun tarvittaessa leikkaamaan, istuttamaan ja hoitamaan puutarhan kasveja.

Puutarhatyöt voit laittaa verotuksessa kotitalousvähennykseen.