Pihasuunnittelun parhaat ajat.

Oletko tyytymätön omaan pihaasi, tarvitsetko uusia visioita?  Tai onko sinulla uusi piha, jota et osaa lähteä ’sisustamaan’?  Ei hätää, kutsu Anja apuun!

Mikäli haluat piirretyn suunnitelman puutarhaasi, pihasuunnittelulle paras aika on loppukesä ja syksy. Keväällä kun lumet sulavat ja puutarhatyöt alkavat, putiikilla on kiireinen sutina päällä. Silloin ei välttämättä ole riittävästi aikaa tehdä piirrettyjä pihasuunnitelmia, mutta alustava pihaneuvontakäynti saa homman kätevästi alkuun. Loppukesällä, syksyllä ja etenkin talvella on aikaa piirtää ja suunnitella tarkempia suunnitelmia.

Mikäli haluat tehdä uudistusta pihaasi piakkoin, otathan heti yhteyttä? Pihan kartoittaminen; istutusten paikat, kulkureitit ym. auttavat alkuun, joten esim. kasvualustojen muokkaaminen voi alkaa ennen lopullisten istutusten tekemistä.

Jos suunnitelmissa on pihan laittaminen seuraavana kesänä, otathan yhteyttä hyvissä ajoin ennen talven tuloa?  Käyn katsomassa ja mittaamassa pihan ennen lumen tuloa.  Talvella minulla on paremmin aikaa piirtää suunnitelma valmiiksi ennen kuin kevään kiireet putiikilla alkavat.  Pääset toteuttamaan suunnitelmaa heti lumien sulamisen jälkeen keväällä.